Barnas eget rom er hvor fantasien utvikles, leker er i spill, og hvor barna skal føle seg trygge etter en lang dag og falle i søvn for natten. På grunn av alle disse viktige faktorene, er det derfor viktig å skape en atmosfære som barna trives i på barnerommet. Det finnes massevis av inspirasjon for flotte barnerom, som kan hjelpe dere på vei. Men hva med å gi dem en gjennomført opplevelse, og skape et helt personlig barnerom?

La favorittlekene være synlige

Ved hjelp av hyller på veggen, kan du enkelt la favorittlekene være synlige, og alltid innenfor rekkevidde for barnet. La de aller beste lekene bli en del av interiøret, og ha dem på utstilling rundt omkring i rommet. På den måten vil barnet være klar for å leke når det kommer inn på rommet sitt, i stedet for å måtte dra ut skuffer for å finne noe som setter fantasien i gang. Husk også at alt ikke trenger å koste skjorta, da barn er mer enn glade for brukte leker også.

Gi veggene et personlig preg

Ved å bruke en tapet med bilder av familiemedlemmer og venner, vil barnet alltid føle seg trygg og omringet av positive personer i livet sitt. Det vil garantert bli et rom fylt av glede for barnet, samt et rom som ikke er likt noen andre sitt! Barn liker å se på bilder, og dette er med på positiv språkutvikling – så hvorfor ikke pryde veggen med kjente ansikter?

Farger for god nattesøvn

Selv om du ønsker at barnet skal være omringet av farger som gir god energi, må du for all del også huske at barnet skal sove der. Derfor er det lurt å velge riktige farger på rommet, som grønt og blått. Det vil gi barnet muligheten til å roe seg ned på kvelden, og skape rom for god nattesøvn.

Published
Categories Uncategorized

Foreldre offentlig

youplay