Barn er til for å ha det gøy

Vi husker alle dagene der vi løpte rundt og lekte hele dagen. Da var det ingen bekymringer og vi satte i gang med de merkeligste lekene uten noen regninger å betale, barn å ta seg av eller en jobb en måtte ha for å få det hele til å gå rundt. De fleste av oss drømte nok den gangen om å bli voksne, men i den stressende hverdagen vi har i dag, så er det nok mange som mimrer tilbake til tiden som barn. Vi får derimot se våre egne barn leke, og det er vår nærmeste utflukt. Barn er til for å leke, og som forelder så er det viktig å la de gjøre dette. Enten det er med videospill inne eller ute i hagen med ball lek, så er det viktig å få barna i gang så de ikke kjeder seg.

Trygg lek er viktig

Mange foreldre er derimot litt reserverte mot å la barna leke i det fri. Kanskje handler det om en mangel på kontroll, men enda mer sikkert er at det handler om frykten for at noe faktisk skal skje. Det er vanskelig å gi slipp på barna med alle de farene som lurer der ute. Med diverse barnevarer med god sikkerhet, så kan du derimot lene deg tilbake og puste ut. Gode klær så barna ikke fryser på vinteren er et godt eksempel på hvordan en forelder kan få ro i sjela. Solide og gode klær er uansett viktig for barna, slik at de kun skal fokusere seg om leken. Dersom du synes trygg lek er viktig, så bør det være viktig for deg å anskaffe klær og utstyr som hever sikkerheten. Ikke bare får barna dine lekt uten bekymringer, men du som forelder får også lent deg tilbake og slappet av.

Lek ute i finværet

Mens sola enda er ute, så er det viktig å la barna få lekt nok ute. Frisk luft er undervurdert, og faktisk er lufta helt uvurderlig for barna i hverdagen. Altfor mange barn blir sittende mye og da gjerne inne. Det er dårlig for deres fremtidige helse. Selv på vinteren er det lurt å la barna være ute tritt og ofte. Ikke bare gir dette helsemessige gevinster nå, men det bidrar også til å skape en vane i deres liv. Du som forelder er ansvarlig for at de blir oppdratt med ideen om å tilbringe mye tid ute. Det er forståelig at det kan være skummelt, men med gode klær og godt utstyr, så trenger ikke du å bekymre deg for alt mulig. Gi deg selv den tryggheten du og barna trenger, og la barna utfolde seg slik de vil i den uvurderlige leken!

Published
Categories Uncategorized

Foreldre offentlig