Forskning har vist at lek har en viktig og positiv effekt på barnets hjerne. Vi er alle helt avhengige av hjernens frontlapper for å være i stand til å utvikle gode sosiale ferdigheter. Det er i disse lappene at avanserte tenkefunksjoner som evnen til å reflektere over ting, empati, kreativitet og forestilling blir utviklet. Lek sammen med andre barn er også uhyre viktig for barnet. Når barn leker sammen, stopper de opp litt, lukter, føler og lytter. Gjennom lek med andre barn lærer de å forstå andre mennesker bedre.

Barneleker for læring

Barn er veldig glad i å eksperimentere. I begynnelsen handlet alt om å utvikle sansene, verden rundt seg og sin egen kropp. En annen ting som trening for barn er også viktig. Det å ta barnet med på trening mens mamma for eksempel trener aerobic i nye treningstights, gir barnet både mosjon og nye sanseinntrykk. Etterhvert som barnet vokser til, blir barnet mer mottakelig for andre typer eksperimenter slik som å fange insekter, lære om magnetisme, osv.

For denne kategorien finnes det massevis av spennede leker på markedet som hjelper barn med å lære nye ting, samtidig som det er gøy. Her kan barnet lære om alt fra lufteksperimenter til kjemi. Alle barn er interessert i å lære om verden rundt seg og det er enkelt å få alle til å bli begeistret. Med lærerike leker for barn lærer barna samtidig som de har det moro.

Lek sammen med voksne

Det kan også være veldig lærerikt for barnet å leke sammen med voksne. Et forskningsprosjekt som nylig ble gjort i England, hadde som mål å gjøre en studie på hvilken effekt uformell lek kombinert med vitenskapelige leker: https://www.forskerfabrikken.no/den-laererike-leken/ hadde på barn. Barna kunne utforske vitenskap på f.eks. biblioteket eller museet. Her fikk de leke seg med forskjellige oljeblandinger og fikk lære hva som flyter og hva som ikke flyter og hvorfor.

Published
Categories Uncategorized

Foreldre offentlig

youplay