Lek og læring går hånd i hånd, og vi vil vel alle at barna våre skal leke med trygge leker de attpåtil drar nytte av. Det er derfor vi oppfordrer dem til for eksempel å spille brettspill og leke med Lego. Med tiden dukker det dessuten opp flere og flere elektroniske leker, som både er gøyale og har nytteverdi. Her snakker vi heldigvis ikke kun om mobiltelefoner, pc-skjermer og tilsvarende duppedingser vi helst ikke vil at barna skal bli avhengige av.

Selv de som er godt voksne i dag husker en barndom med bilbaner, fjernstyrte helikoptre og elektroniske hunder. Slike leker går fremdeles som varmt hvetebrød, attpåtil med oppdatert teknologi. Det fine med for eksempel fjernstyrte leker er at de kan lære barna litt om elektronikk; hvordan leker lades opp, hvordan de slås av og på, hvordan de justeres osv. Når det gjelder leker til barn er det fint å kunne blande gammelt og nytt, slik at de får det beste av begge verdener.

Betal minst mulig for strøm

Det er ingen tvil om at elektroniske leker kan være dyre. I tillegg bruker noen av dem en god del strøm. Da er det fint å ha en god strømavtale. Dersom du ønsker billigere strøm, kan du sjekke https://tibber.com/no/, som gir deg muligheten til å spare masse penger. Når strømmen er billigere, blir det lettere å få råd til de interessante lekene du har lyst å kjøpe til barna. Det er jo selvfølgelig også slik at mange av de beste elektroniske duppedingsene også appellerer til oss voksne.

Leker for både store og små barn

Mange fedre ender opp med å ville teste ut den fjernstyrte dronen i like stor grad som barna, og plutselig har dere en felles familieaktivitet. Det er fint å kunne leke med elektroniske leker i timevis uten å bekymre seg for strømkostnadene som følge av opplading. Leker som går på oppladbare batterier bruker også strøm – når batteriene skal lades opp. Skaff deg oversikt over strømforbruket med Tibber-appen, som er et godt verktøy for å styre strømmen i eget hjem. I tillegg er appen full av smarte løsninger. Det gjør det lettere å leke med god samvittighet.

Enkelte leker gir foreldre en gyllen mulighet til å lære barna å bygge og koble sammen elektroniske sett. Mange går derfor for magnetiske elektronikksett, som er fine til skolebruk. Her kan man koble med transparente ledninger som gjør kobberkjernen synlig. Slike sett kan ofte brukes fra 3-årsalderen. Noe av det beste med elektronikksett og andre nytteleker er at de legger grunnlaget for fremtidige hobbyer og interesser. Det er ofte kort vei mellom for eksempel det å sette sammen bilbaner og det å mekke på bil.

Lær barna om strøm

Barna har heller ikke vondt av å lære om strømforbruk og nytten av å holde strømkostnader nede. Da er det fint at foreldre går foran som gode eksempler og forklarer dem om strømsparing. Vi jobber tross alt mot en miljøvennlig fremtid de kan vokse opp i.

Author lukas
Published
Categories Uncategorized

Siste innlegg

Foreldre offentlig

youplay