De fleste leker som 4 og 5 åringer liker, slår også an hos eldre barn. Likevel trenger de som er litt større mer utfordring, da de klarer mer på egenhånd.

Det å bygge ting, f.eks. en trehytte ute eller et fort av tepper inne, kan være en spennende aktivitet. Man bør også prøve å introdusere barnet for gåturer og andre uteaktiviteter.

Hoppetau og rokkering er også gøy for aktive barn, både ute og inne.

Rollespill og lek med dukker eller actionfigurer og biler er også et område hvor barna utvikler flere sosiale ferdigheter.

Barn lærer seg nå, om de ikke allerede har lært det, å sykle. En sykkel er derfor en flott investering i denne perioden – og for all del, en sykkelhjelm!

Da barnet endelig har nådd skolealder, blir barnet mye aktivisert og opplært pedagogisk på skolen, men det betyr ikke at foreldrerollen blir avviklet. Det er fortsatt foreldrenes jobb å sørge for at barnet utvikler seg hjemme. Motiver barnet til å bli bedre på ting det ikke er så flink til, og gi barnet masse ros for favorittaktivitetene det er best på. På den måten får barnet mestringsfølelse og inspirasjon til å utvikle seg enda mer.

Author lukas
Published
Categories Barnas

Siste innlegg

Foreldre offentlig

youplay