I alderen fra 1 til 3 år, syns barn det er moro å herme etter de voksne, og utvikler et samspill sammen med andre barn. De er også veldig interessert i å utforske verden rundt seg. Nedenfor finner du tips til hvordan barn i denne alderen kan aktiviseres, og hvilke leker som passer best for utviklingen. Nå er det ikke bare lek inne som gjelder lenger. Verden utenfor byr også på masse forskjellig, og barnet er klar til å ta verden med storm. I denne perioden er det også viktig å leke med barnet sitt, slik at de “lærer” seg å leke.

En stor ball som er lett å kaste er en fin leke å ta med seg ut i hagen. Barnet kan også øve på å ta i mot ballen, samt å veksle mellom å kaste, trille og sparke ballen.

Hvis man har en sandkasse i hagen, eller en lekeplass med sandkasse i nærheten, er det lurt å investere i noen sandleker. Disse kan være med på å hjelpe barnet til å få en mestringsfølelse ved å skape noe selv.

Puslespill er også en klassisker i denne aldersgruppen. Mot slutten av denne perioden, når barnet mestrer å legge trepuslespill, kan man gå over til mer avanserte puslespill i papp. Puslespill er med på å finjustere motorikken.

Tegning og maling er også en stor favoritt for barn mellom 1 og 3 år. Husk å sørge for å finne tegnesaker og maleskrin som ikke inneholder giftstoffer, da barn ofte bestemmer seg for å putte både tegnestifter og tusjer i munnen.

Dukker, dukkevogn og biler inviterer til rollespill for barnet. Bilen kan kjøre på tur, og barnet kan både kle på, mate og gå tur i dukkevognen med dukken.

En herlig alder for mange spennende leker!

Author lukas
Published
Categories Barnas

Foreldre offentlig

youplay