En alder hvor fantastien er i høyspinn, og barna elsker å leke voksne.

Leker som ligner på huslige gjenstander vil derfor bli høyt elsket. Enten det er et kaffeservise alle bamsene kan ha selskap med, hageredskaper til å gjøre et stykke arbeid i hagen med, et dukkehus hvor barnet kan skape en ny verden for dukkene eller en verktøykasse hvor barnet får “reparere” ting i huset med, er dette absolutt en fin alder for dette.

Husk at de fleste barn legger om til bokmål når de leker, og selv om mange lurer på хеhvorfor barn skifter til østnorsk når de leker, er det ingen grunn til å bekymre seg for at de kommer til å blande dialekter. Det er simpelten helt vanlig at barna legger om når de leker rolleleker. Dette er også en bra sosial ferdighet, da de skiller mellom leken og “det vanlige”. Legg merke til at ikke alle barn gjør dette, og at det kommer an på hvor i Norges land man opprinnelig kommer fra, i tillegg til at barnets språkferdigheter også spiller en rolle her.

Videre er perling er en fin aktivitet, da finmotorikken er høyt utviklet nå. Enten dere perler et smykke eller bruker perlebrett til å skape ulike figurer og former, kan dette være med på å trene konsentrasjonen til den lille.

Memory spill og andre lette spill er gøyale nå. Memory er med på å trene konsentrasjon og hukommelse, men husk at du kan starte i det små og øke vanskelighetsgraden etterhvert.

Et godt tips for å slå to fluer i en smekk, er å lage sitt eget memory spill av verdens flagg. På den måten styrker man både geografiske kunnskaper og hukommelsen. Husk å ha et atlas liggende ved siden av, slik at barnet lærer hvor landene ligger.

Hvis barnet ikke har en balansesykkel enda, er dette absolutt tiden for å kjøpe en. En balansesykkel er noe barn kan klare å mestre helt fra 2-3 års alderen.

Man kan også bruke naturen rundt seg, eller leke at f.eks. kongler og stein er ulike objekter, da fantastien er godt utviklet i denne alderen. Det å gå på tur for å plukke med seg gjenstander hjem og lage ulike kreative ting av dem, er også veldig spennende for barn mellom 4 og 6 år.

Author lukas
Published
Categories Barnas

Siste innlegg

Foreldre offentlig

youplay