Når man flytter til en ny bolig kan det være lenge før man finner roen. Alle skal ha finne sin plass og ikke minst finne det rommet som passer for seg. Til tross for at man får stablet tingene sine inn på rommet og pynter med sine vante ting, så kan det hende noe mangler. En naken vegg uten bilder kan virke stor og skremmende for et lite barn.

Barna trenger trygghet og vante rutiner. De har det aller best når de kan føle seg hjemme. Det er sikkert også målet for dere som foreldre. Men har man ikke flere bilder eller maleri som barna liker, så er det ikke like lett. Da kan man ty til de fargerike posters med dyr og figurer som gir dem visuell stimuli.

Plakater med dyr

Barn elsker dyr og dyr elsker barn. Plakater med dyr på en ellers trist vegg kan gjøre rommet om til et favoritt-rom. Det kan være bilder av dyr eller illustrasjoner av dyr. Så lenge de er yndige og små så er de alle barns favoritter. Eksotiske dyr er noe barn har lest om i bøkene, mens de vante kjæledyrene gir dem omsorg.

Posters med fantasifigurer

En tom vegg kan fylles med fantasifigurer. Det er fordi barn elsker tegneserier og barnebøker. Det kan være Ole Brumm eller Mummitrollet, men det kan også være helt nye figurer barnet ikke kjenner. Men da er det viktig at figuren ser snill og god ut. De er små blandinger av dyr og fabeldyr, noe som bygger opp den kognitive ferdigheten.

Bilder med bokstaver

Barn kan ta nytte av plakater med bokstaver. De stiller opp med lærdom som man ikke tenker på. Her blir de kjent med bokstavene mens de skal gjøre seg klar for natten, slik at både kan bruke hjernen og bli trette. Nå vil barna sove godt og være klare til første skoledag.

Morsomme symboler

Alt som symboliserer latter og glede er trygt for barnet. Det kan være en regnbue med smilende munn eller mange forskjellige iskremer som man kan glede seg til. Barn kan dra nytte av symbolene for å drømme og fantasere. Symboler minner barna om oss selv, og det kan gi viktige egenskaper til de små barna våre.

Tenk på barna når du flytter

Plakater og postere på veggene våre kan definere oss på så mange måter, men spesielt for barna kan det ha veldig mye å si når de skal flytte inn i et nytt rom. Det er så mye annet som også er helt nytt for dem, så at de kan føle seg trygge på sitt eget rom er veldig viktig.

Author lukas
Published
Categories Uncategorized

Siste innlegg

Foreldre offentlig

youplay