Økologiske klær er en forholdsvis ny trend som flere og flere henger seg på. Mange velger gjerne økologiske klær, mat, husholdningsgjenstander og interiør: for å bevare miljøet og helsen, uten giftige kjemikalier.

Barna fortjener også klær som er laget av materialer som ikke har blitt sprøytet, og som ikke har vært med på å utsette miljøet på produksjonsstedet på noen som helst måte. For eksempel, økologisk bomull er fremstilt uten kjemiske sprøytemidler. Dette gjør forholdene bedre for barnet som skal gå med disse klærne, samt tekstilarbeiderne som jobber med materialet. Alt i alt skader da ikke klærne og produksjonen av klærne hverken mennesker, miljøet rundt oss eller dyr.

Dette høres kanskje ut som gull og glitter, men koster faktisk ikke så veldig mye mer å velge økologiske klær til barna. Samtidig som vi står ovenfor en vekst i syntetiske materialer da tekstilforbuket øker, vokser også tilbudet for økologiske og etiske klesmerker, som vi kan velge med god samvittighet.

Så mye som 20-35 prosent av primære kildene til mikroplast i havet stammer fra mikroplast fra klær, men heldigvis kan alle og enhver være med på å skape en forandring innen dette. Grip sjansen, og velg økologiske klær!

Author lukas
Published
Categories Barnas

Foreldre offentlig

youplay